Vanaf 1 oktober het eerste museum over circulaire economie

Nieuws | 19 sep. 2022
© Nina Maat

Van 1 tot 30 oktober 2022 opent MUCE, Museum of Circular Economy, de deuren. Het project zal neerstrijken in centrum Antwerpen. Oplossingen voor verschillende milieu- en klimaatvraagstukken worden hier door middel van de circulaire innovaties en kunst getoond. Verwacht je aan een inspirerende plek met kunstcreaties en concrete toepassingen. Op die manier laat MUCE de bezoekers zien dat de circulaire economie inspirerend is en zeker geen ver-van-mijn-bed-show. 

 

 

 

 

Lees meer

Iedereen praat over duurzaamheid. Dat is goed, maar het ontbreekt ons vaak aan handvatten om concrete stappen te zetten. De circulaire economie kan ons daarbij helpen. In MUCE gaan bedrijven, kunstenaars en kennisinstellingen in dialoog om die circulaire principes samen te visualiseren. 

MUCE heeft hiervoor een samenwerking opgezet met diverse bedrijven uit verschillende sectoren die reeds stappen zetten binnen de circulaire economie. Elk bedrijf wordt gekoppeld aan een kunstenaar. Na dialoog tussen de kunstenaars, bedrijven en academici volgen bedrijfsbezoeken. Daarna staan de kunstenaars voor de opdracht om rond de circulaire principes een installatie te maken. En dan liefst op basis van de restmaterialen die tijdens het bezoek worden gevonden. 

Data: van 1 t/m 30 oktober 2022
Locatie: Huis Lumen, een historisch pand aan de Huidevettersstraat 55 in Antwerpen

Deel dit nieuws