Stedelijk Museum Alkmaar wint Frame Awards

Nieuws | 23 feb 2018

De tentoonstelling Emanuel de Witte, Meester van het Licht van Stedelijk Museum Alkmaar is winnaar van de wereldwijde Frame Awards in de categorie Exhibition of the Year. De prestigieuze Award-uitreiking wordt jaarlijks georganiseerd door FRAME, het internationaal toonaangevende magazine en mediaplatform voor interieur, design, architectuur en product design.

De vormgeving van de tentoonstelling Emanuel de Witte, Meester van het Licht is verzorgd door Jelena Stefanović van studio OTW in Amsterdam, in samenwerking met de Theatermachine. De sfeervolle, theatrale ambiance die zij ontwierpen voor de 17e eeuwse meesterwerken van De Witte werd door bezoekers van de expositie hoog gewaardeerd en is nu ook door de internationale vakjury van FRAME onderscheiden. Studio OTW schaart zich daarmee in een rij van gerenommeerde internationale ontwerpbureaus. Zie voor meer informatie www.frameawards.com.

Gekozen door jury en publiek

Het ontwerp van Studio OTW werd zowel door de vakjury als door het publiek gekozen als winnaar. De tentoonstelling ging lang samen aan kop met de lichtinstallatie voor Kontinuum uit Ottawa, maar won uiteindelijk overtuigend de stem van het publiek. Emanuel de Witte, Meester van het licht was te zien van 23 september 2017 tot en met 22 januari 2018 en werd mede mogelijk gemaakt door Mondriaan Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21 en het VSBfonds.

Kijk voor alle informatie op www.stedelijkmuseumalkmaar.nl

Foto: Mike Bink