Shula Rijxman vertrekt als voorzitter van de Museumvereniging

Nieuws | 01 jun. 2022

Shula Rijxman, voorzitter van de Museumvereniging, is vandaag beëdigd als wethouder in Amsterdam. Ze krijgt de portefeuilles Publieke gezondheid, Preventie, Maatschappelijke Ontwikkeling, ICT en Digitale Stad, Lokale media en Deelnemingen.

We feliciteren haar én de stad Amsterdam met deze benoeming. Helaas betekent dit ook dat Rijxman haar functie als voorzitter van de Museumvereniging en Stichting Museumkaart per direct neer zal leggen.

Rijxman werd per 1 januari 2022 door de ruim 450 leden benoemd tot nieuwe voorzitter van de vereniging en stichting. Het was dan ook een korte, maar krachtige periode waarin Rijxman onze voorzitter was. We zijn Rijxman zeer dankbaar voor haar inspanningen en we wensen haar veel plezier, inspiratie en wijsheid toe in deze prachtige nieuwe functie.