Operationeel Manager

Vacature | 23 nov. 2021

Organisatie: GeoFort
Locatie: Herwijnen
Omvang: 32-38 uur per week
Sluitingsdatum: 31 december 2021

GeoFort zoekt een inspirerende leider voor een droombaan op een prachtig fort!

De baan is uitdagend op een adembenemend mooi terrein met spannende ondergrondse gebouwen die voorzien zijn van een modern interactief museum over de toekomst van de planeet aarde.

Jij bent degene die in staat is de gehele operatie van Stichting GeoFort (8 FTE) in goede banen te leiden. Dat betekent dat het onderhoud van het museum en van het monumentaal forteiland onder jouw hoede valt, zodat je op een fraaie en veilige manier de museumbezoekers (60.000 bezoekers) en de leerlingen (14.000 bezoekers) kunt ontvangen. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit het museum en de klanttevredenheid van onze bezoekers. Hierbij hoort ook het (laten) trainen van de entreemedewerkers en onderwijskrachten en zorgen voor de juiste bezetting.

Bij het onderhoud hoort ook de ICT, het helofietenfilter, schoon grachtwater, verwarming via pellet-korrels, veiligheid elektriciteitsnetwerk ed. Naast onderhoud zijn er een aantal projecten die onder jouw leiding worden opgezet, waarbij je externen kan inhuren, zoals het verbeteren van de kwaliteit van het grachtwater, het aanpassen van het bestemmingsplan en het laten ontwerpen van extra onderwijsruimtes.

Positie in de organisatie

Als hoofd operatie stichting geef je direct leiding aan de medewerkers beheer & onderhoud, entree en onderwijs. Je geeft leiding aan het Operationeel Team, waarin afgevaardigden van B&O, het restaurant, de sales en het museum zitting hebben. De Stichting is verantwoordelijk voor het onderhoud van het rijksmonument, het innovatief houden van het museum en het geven van aansprekend onderwijs. De BV is verantwoordelijk voor het genereren van inkomsten via het restaurant, via events en via de museumwinkel. Samen vormen de Stichting en de BV één gezicht naar de buitenwereld toe. Het is dan ook cruciaal dat de Operationeel Manager van de Stichting en de directeur GeoFort Exploitatie BV goed samenwerken en regelmatig overleg hebben.

Wat zijn je kerntaken?

De Operationeel Manager van de Stichting zorgt ervoor dat de organisatie GeoFort als een ge-oliede machine draait.

 • Financieel inzicht creëren en behouden door de uitgaven goed in beeld te hebben per maand / kwartaal / jaar. Je maakt kostenramingen voor de jaarbegroting (1,2 miljoen euro per jaar) en bewaakt de uitgaven;
 • Meerjarenplan maken met bijbehorende begroting voor de lange termijn zaken;
 • Kostenbewust werken door onderhoudscontracten en grote uitgaven onder de loep te nemen en actief te werken aan gunstige afspraken en een zuinige werkwijze;
 • Leidinggeven aan de teams B&O, Entree en onderwijs;
 • Voorzitter van het GeoFort breed Operationeel Team;
 • Professionaliseren van de organisatie door processen te verbeteren en door taken en verantwoordelijkheden beter vast te leggen en de uitvoering te monitoren;
 • Projecten leiden, zoals het verbeteren van de grachtwaterkwaliteit;
 • SMART planningen maken en bewaken.

Wie ben je?

 • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je kunt organisatie-breed denken met inleveringsvermogen in de bezoekers;
 • Je hebt gedegen financiële kennis;
 • Je werkt van nature planmatig en kan dit goed overbrengen op je collega’s;
 • Je kunt inspelen op ad hoc situaties, maar probeert deze situaties zoveel mogelijk te voorkomen door vooruit te denken en te werken;
 • Je kunt feilloos de hoofdlijnen van de bijzaken onderscheiden;
 • Je bent resultaatgericht en kan dit resultaat bereiken door te delegeren, maar ook door zelf af en toe de mouwen op te stropen;
 • Je motiveert je team op een positieve wijze;
 • Leidinggevende ervaring in vergelijkbare organisatie, minimaal 35 jaar;
 • Sterke communicatieve vaardigheden;
 • Ondernemende geest;
 • Affiniteit met de inhoud van GeoFort, zowel qua erfgoed als qua museum;
 • Bij voorkeur woonachtig in de nabije omgeving van GeoFort (max 50 km);
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau.

Wat is GeoFort?

GeoFort is een modern en uitdagend science centrum over de toekomst van de planeet aarde. Het is sinds 2012 open voor het publiek en trekt jaarlijks 100.000 bezoekers (naast museumbezoekers en leerlingen ook zakelijke gasten en recreanten). In 2016 is GeoFort uitgeroepen tot het 'beste kindermuseum van de wereld', het museum is namelijk in staat om kinderen van 4 tot 104 jaar op een aansprekende en interactieve manier aan de slag te laten gaan met de thema’s: energietransitie, watermanagement, grondstoffen, mobiliteit, voedselinnovatie, klimaatverandering, smart cities en biodiversiteit.

Wat werken bij GeoFort zo leuk maakt

Het werkterrein omvat een prachtig forteiland met inspirerende collega's. Het team van GeoFort is betrokken, dynamisch, zeer ambitieus en houdt van pionieren. Het betreft een zeer afwisselende baan waarin je veel vrijheid en zelfstandigheid krijgt om de uitvoering van deze functie tot een succes te maken.

Je takenpakket neemt 32-38 uur per week in beslag. De werkdagen zijn flexibel in te plannen, waarbij vanuit huis werken in overleg mogelijk is. De maandagen zien we je wel graag op het fort i.v.m. cruciale overleggen.

Het salaris is afhankelijk van werkervaring.

Word jij blij van structuur brengen en het naar een volgend niveau brengen van een organisatie?

Herken je jezelf in het profiel en wil je reageren? Stuur dan vóór 31 december 2021 je CV en motivatie onder vermelding van “Operationeel Manager” uitsluitend per e-mail naar vacature@geofort.nl. Een assessment en medische keuring maken deel uit van de uiteindelijke besluitvorming.

Bij vragen kun je contact opnemen met Willemijn Simon van Leeuwen via 06 20 61 45 72. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.