Nemo ontslaat 50 medewerkers om coronacrisis hoofd te bieden

Nieuws | 15 jul. 2020

De maatregelen van het Nederlandse kabinet tegen de verspreiding van het coronavirus hebben grote gevolgen voor de culturele en creatieve sector. Vandaag berichtte het Parool dat Nemo 50 medewerkers ontslaat. Een reorganisatie is nodig, is te lezen, om de coronacrisis het hoofd te bieden. Het museum is voor 80% afhankelijk van eigen inkomsten en ontvangt momenteel 50% van de bezoekers die zij normaal ontvangt. Dit betekent dat Nemo ook de helft minder inkomsten heeft. Na de bezuinigingen na de economische crisis is de museumsector minder afhankelijk geworden van subsidies, maar des te meer van een gezonde, sterke economie. Om overeind te blijven is steun en compensatie van doorlopende kosten hoognodig.
Foto: DigiDaan