Naturalis Leiden Europees museum van het jaar

Nieuws | 07 mei 2021

Het museum Naturalis Biodiversity Center is gekozen tot Europees museum van het jaar 2021. Dat heeft het European Museum Forum gister bekendgemaakt. Met een totale collectie van 42 miljoen objecten heeft Naturalis de grootste natuurhistorische collectie van Nederland en ook een van de grootste collecties ter wereld. Het museum wordt door de jury "een zeer vindingrijk museum met mooie tentoonstellingen en een veelheid aan openbare evenementen” genoemd. In het juryrapport staat verder dat  Naturalis "een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van onderzoek” heeft, met "diverse collecties die zich richten op onderwerpen met een universele aantrekkingskracht”. Rijksmuseum Boerhaave was in 2019 European Museum of the Year en het Rijksmuseum was European Museum of the Year 2015.