Deel je Museumkaart in de Museumweek 2023

Van zaterdag 1 t/m vrijdag 7 april is de 9e Museumweek. Dit jaar in de vorm van een activatie voor én door Museumkaarthouders.

Download hier het beeldmateriaal voor Museumweek 2023.

Jarenlang was de Museumweek dé campagneweek van het jaar. Dit jaar neemt die week een andere vorm aan. Hij is onderdeel van de bestaande Museumkaartcampagne. Daarmee bereiken we het hele jaar door het brede publiek om continu museumbezoek te stimuleren. We hebben gekozen voor een vorm waarbij alle musea onderdeel zijn van de campagneweek zonder dat ze extra inzet hoeven te leveren. Mocht je wél tijd en middelen hebben, dan is een extra activiteit natuurlijk wel waardevol voor de bezoekers.

Museumkaarthouders lenen één week hun kaart uit aan een ander

Tijdens de Museumweek willen we iedereen laten proeven wat Museumkaarthouders onbeperkt beleven. Daarom kan alléén tijdens deze week een ander ieders persoonlijke kaart gebruiken. Voor één week hoeven museummedewerkers niet aan de kassa te controleren of Jan echt Jan is of Melissa echt Melissa. Oma’s, buurmannen en andere bekenden die verder nog geen Museumkaart hebben genieten daardoor ook van de ruim 450 musea. Voor één week is de Museumkaart om te delen en kunnen alle kaarthouders een ander het museum laten beleven.

Ambassadeurs

Met deze activatie maken we ambassadeurs van Museumkaarthouders. Door hun kaart te delen geven ze anderen een voorproefje van de voordelen van de Museumkaart en bereiken we een groep die anders weinig of niet naar het museum gaat.

De spelregels op een rij

  • Van zaterdag 1 t/m 7 vrijdag april geven we de 1,4 miljoen kaarthouders de mogelijkheid voor eén keer hun kaart te kunnen delen met een ander. Een volwassene kan de kaart uitlenen aan een kind en andersom.
  • Tijdens de Museumweek hoeven musea niet te controleren of de getoonde Museumkaart van de bezoeker zelf is.
  • Mensen moeten de échte Museumkaart laten zien, geen kopie of foto van de kaart.
  • Er mag per kaart één bezoeker naar binnen. De bezoeker komt dus in plaats van de kaarthouder, die op een ander moment kan komen. Samen naar binnen kan als de Museumkaarthouder zelf een kaart kan lenen.

Aantrekkelijke activiteiten

Een bijzondere activiteit tijdens de Museumweek is natuurlijk een extra aanvulling is op het bijzondere aanbod. Dat maakt het in de Museumweek nog aantrekkelijker een museum te bezoeken. Deel de activiteiten en het aanbod van jouw museum voor kaarthouders via museum.nl. Bekijk hier de checklist en tutorial voor tips en uitleg. Heb je vragen of ideeën de Museumweek nog aantrekkelijker te maken? Laat het ons weten.

Een succesvolle Museumweek

Een grootschalige campagne kondigt vanaf 20 maart de Museumweek aan. Zowel in het straatbeeld als online activeren we kaarthouders mee te doen en nodigen we nieuw publiek uit  een kaart te lenen en de musea zelf te ontdekken. Musea krijgen de 6 campagneposters toegestuurd waarmee ze in het museum de campagne kunnen delen. Hang ze op bij de ingang of bij de kassa en doe mee. Bij dit bericht staan binnenkort de digitale middelen waarmee je op je social mediakanalen, je website, in je nieuwsbrief en op eventuele digitale schermen in het museum de campagne kunt tonen.  

Met bijna 500 activiteiten tijdens de Museumweek is er voor het publiek genoeg te beleven. Samen kunnen we er voor vaste gasten en nieuwe bezoekers een mooie week van maken. Wie ze ook zijn en met wiens Museumkaart ze ook bij jullie komen.

Meer informatie over dit onderwerp?

Meer informatie over dit onderwerp?

Heb je als museummedewerker een vraag? We helpen je graag verder.

Meer informatie over dit onderwerp?

Meer informatie over dit onderwerp?

Heb je als museummedewerker een vraag? We helpen je graag verder.