Museumtalent gezocht!

Nieuws | 29 aug. 2022

Leidinggevenden en opdrachtgevers uit de museumsector kunnen t/m 6 september jonge curatoren, conservatoren, educatie-, project- of programmamedewerkers, projectleiders of andere talentvolle professionals voordragen voor de Museumtalentprijs. De winnaar van deze aanmoedigingsprijs voor jong talent ontvangt €3.000 voor een naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject.

Over de Museumtalentprijs

De Museumtalentprijs is door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) sinds 2017 ingesteld om verjonging en vernieuwing in de erfgoedsector te stimuleren. Deze aanmoedigingsprijs is bedoeld om jong talent in de museumsector in de schijnwerpers te zetten en kansen te bieden zich door te ontwikkelen. Het gaat specifiek om jonge professionals (tot 32 jaar) die betaald werk verrichten aan één van de museale collecties in Nederland.

De winnaar ontvangt een uniek en naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject. Een jury met deskundigen vanuit de museumwereld beoordeelt de kandidaten op zichtbare blijk van een gepassioneerde en onderscheidende visie op museale collecties. De winnaar ontvangt 3000 euro voor een eigen in te vullen ontwikkeltraject. De twee overige finalisten ontvangen elk 1500 euro voor hetzelfde doel.  

Criteria genomineerde

  • Genomineerde is jonger dan 32 jaar op het moment van uitreiking van de prijs;
  • Belangrijkste werkzaamheden zijn musea gerelateerd;
  • Geeft zichtbaar blijk van een gepassioneerde en onderscheidende visie op gebied van musea en collecties;
  • Heeft de ambitie om deel te nemen aan een (betaald) persoonlijk ontwikkelingstraject;
  • Is betaald werkzaam voor en/of in de museumsector, in loondienst of als zelfstandige.

Kandidaten voordragen

Leidinggevenden en opdrachtgevers kunnen t/m 8 septemeber kandidaten voor de Museumtalentprijs voordragen via dit formulier. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Museumcongres 2022.

Deel dit nieuws