Museum Het Valkhof opent een tijdelijke locatie gedurende verbouwing

Nieuws | 26 aug. 2022
© Foto: Flip Franssen

Museum Het Valkhof sluit vanaf 1 oktober de deuren voor een grootschalige verbouwing. Het pand wordt ingrijpend gerenoveerd en krijgt een toegankelijkere uitstraling. Ook de presentaties van de collecties worden vernieuwd. Vanaf 1 maart 2023 opent het museum in een tijdelijke locatie in een voormalig ABN AMRO gebouw. In deze periode trekt het museum ook de stad Nijmegen in en programmeert verschillende manifestaties.

De tijdelijke locatie wordt ingezet als ontmoetingsplaats voor educatieprogramma’s, activiteiten, tijdelijke tentoonstellingen en manifestaties. Daarnaast biedt het werkplek aan de medewerkers. Tevens opent hier in 2023 de tentoonstelling Into the Black Hole i.s.m. de Radboud Universiteit.

In het voorjaar van 2025 opent het vernieuwde Museum Het Valkhof.