Musea willen niet langer wachten met opengaan: ‘Kunst biedt troost, verbinding en inspiratie’

Nieuws | 23 mrt. 2021

Woensdag 24 maart is de honderdste dag dat musea tijdens de derde verplichte sluiting aaneengesloten dicht zijn. Vanavond horen we tijdens de persconferentie of de sluiting nog een keer verlengd wordt. Omdat de maat na de vorige persconferentie van 8 maart vol was voor kunstenaar Anne Wenzel besloot zij samen met NRC-kunstcriticus Lucette ter Borg de petitie 'Open de musea en presentatie-instellingen' te starten. Inmiddels zijn er meer dan tienduizend handtekeningen gezet, onder anderen door de directeuren van het Stedelijk Museum Amsterdam, het Bonnefantenmuseum, Kunsthal Kade en ook door onze onverwacht overleden directeur Mirjam Moll.