Maritiem Museum: 'Over een jaar zitten we weer in dezelfde problemen'

Nieuws | 05 aug. 2020

Het Maritiem Museum is een van de 28 regionale musea die via de Compensatieregeling Coronacrisis Musea > 100.000 bezoekers aanvullende compensatie toegekend heeft gekregen voor de inkomstenderving door covid-19. Directeur Chris Opgenoort laat weten dat de financiële bijdrage wat ademruimte geeft, maar dat het bedrag niet genoeg is om het complete verlies goed te maken. "Wij hebben voor dit jaar geen problemen rondom het uitbetalen van de lonen. Maar voor volgend jaar lijkt het erop dat we de begroting niet sluitend krijgen. Dan zouden we in de zomermaanden wel eens in de problemen kunnen komen." Net als bij andere musea liggen de bezoekersaantallen van het museum ver onder het niveau van voor de tijdelijke sluiting en dat terwijl publieksinkomsten gemiddeld bij musea 50% van de totale begroting uitmaken.
Foto: Marc van der Stelt