Klederdrachtmuseum sluit definitief door coronamaatregelen

Nieuws | 26 jul. 2020

Kort nadat wij aangaven dat zo'n 100 musea in hun voortbestaan worden bedreigd, kwam het nieuws naar buiten dat Het Klederdrachtmuseum in Amsterdam door de coronacrisis haar deuren moet sluiten. Hoewel het steunpakket van 300 miljoen extra voor cultuur waardevol is, komt het maar aan een beperkt aantal musea ten goede. Vooral musea - zoals Het Klederdrachtmuseum - die doorgaans minder dan 40.000 bezoekers per jaar ontvangen, die geen rijkssubsidie ontvangen en die vrijwel volledig afhankelijk zijn van publieksinkomsten vallen tussen en wal en schip. Musea hebben een tegemoetkoming nodig in de doorlopende kosten door de verplichte tijdelijke sluiting tot 1 juni en, sinds de heropening, door de beperkte bezoekcapaciteit vanwege de coronamaatregelen in de anderhalvemetersamenleving.