Q&A-webinar 'Duurzaam binnenklimaat voor erfgoedinstellingen'

Activiteit | 29 mrt. 2023

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) organiseert in samenwerking met de Erfgoedacademie op woensdag 29 maart van 10:00 – 11:30 uur (online) een ‘Live Q&A’-webinar onder de titel: Duurzaam binnenklimaat voor erfgoedinstellingen.

Meld je hier aan.

 

Met dit webinar voor musea reageert de RCE op de zorgen die op verschillende manieren bij de Rijksdienst binnenkomen over hoe eigenaren en beheerders de komende periode doorkomen dan wel hun exploitatie rond moeten krijgen.

Tijd: 10.00 - 11.30 uur
Locatie: Online
Kosten: Gratis
 

Wat kan je verwachten van dit webinar?

De omgang met het binnenklimaat is voor veel musea lastig. Wat zijn belangrijke waarden? Hoe meet je die? Wat doet de installatie? Kan het duurzamer? Zijn er alternatieven voor het veilig opslaan en tonen van onze kwetsbare objecten? Welke risico’s lopen de voorwerpen eigenlijk? 

Allemaal vragen die voor velen niet of nauwelijks te beantwoorden zijn. Met dit webinar wil de RCE je in de gelegenheid stellen om uw vragen aan ons te stellen. Marc Stappers, bouwfysicus, en Bart Ankersmit, onderzoeker, zullen met een presentatie ingaan op uw vragen. Daarna is er ruimte voor aanvullende vragen. We hopen dat u met al deze adviezen enkele stappen kunt zetten in een betere omgang met uw binnenklimaat. 

Deel deze activiteit