Hoofd facilitaire zaken

Vacature | 08 jun. 2021

Organisatie: Het Noordbrabants Museum
Locatie: 's-Hertogenbosch
Omvang: 36 uur per week
Sluitingsdatum: 20 juni 2021

Het Noordbrabants Museum is een eigentijds museum voor kunst, geschiedenis en cultuur in het centrum van 's-Hertogenbosch. We staan bekend om onze ambitieuze en gevarieerde programmering met jaarlijks tien tot twaalf kleine en grote exposities, waaronder tentoonstellingen van (inter)nationale allure. Met jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers is ons museum het drukstbezochte museum van Zuid-Nederland. Onze collectie vormt een afspiegeling van het Brabantse verleden en bevat spraakmakende werken van Brabantse meesters als Brueghel en Van Gogh. Daarnaast investeren we stevig in onze collectie hedendaagse kunst.

Bij alles wat we doen komen onze bezoekers, jong en oud, op de eerste plaats. Volgens ons moet een museum laagdrempelig zijn, gastvrij, verrassend en inspirerend. Kwaliteit uitstralen, kennis delen, bezoekers vermaken. Het liefst overtreffen we verwachtingen en zorgen we ervoor dat bezoekers een inzicht rijker zijn nadat ze het museum hebben bezocht. We doen dingen vaak net iets anders dan onze collega’s. Dat geldt onder meer voor de onderwerpen van de tentoonstellingen, maar ook voor collectieaankopen. Op dit moment is er een vacature voor een:

             Hoofd facilitaire zaken

 

Je functie

Als hoofd facilitaire zaken ben je verantwoordelijk voor de realisatie, het beheer en het onderhoud van de facilitaire en technische organisatie. Je draagt zorg voor de veiligheid, toegankelijkheid, staat van onderhoud, klimaat, gebruikersvriendelijkheid en uitstraling van het terrein, de gebouwen en installaties. Met het oog op de hoogwaardige en soms kwetsbare kunstwerken en historische objecten in onze collectie en om te voldoen aan de allerhoogste eisen van onze binnen- en buitenlandse bruikleengevers, is ons museum voorzien van de modernste technische installaties, waaraan we veel zorg besteden. Je bent verantwoordelijk voor een permanente adequate werking van alle (klimaat- en veiligheids)technische installaties en de bouwkundige voorzieningen van het Museumkwartier en omliggende terreinen. Onder Museumkwartier verstaan wij het gehele complex waarin naast Het Noordbrabants Museum ook Design Museum Den Bosch, MuseumBrasserie (Maison van den Boer), Erfgoed Brabant en Provinciaal Depot Bodemvondsten zijn gehuisvest.

Als hoofd ben je verantwoordelijk voor de aansturing van zeven medewerkers waaronder drie facilitaire medewerkers en vier medewerkers van de technische dienst. Je stuurt direct de drie facilitaire medewerkers aan en het teamhoofd van de technische dienst. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de aansturing van het beveiligingsteam, hierover schakel je met het teamhoofd beveiliging van de externe organisatie Trigion. Je draagt tevens zorg voor aansturing van diverse externe partijen zoals de schoonmaak.

Het is jouw verantwoordelijkheid dat de gebouwinstallaties uitstekend werken, waaronder met name de installaties ten behoeve van het klimaat, licht, W&E, branddetectie, ontruiming, sprinkler en liften. Ook het in optimale staat houden van de veiligheidsvoorzieningen, zoals de veiligheidsdetectie, CCTV, noodstroom en -verlichting, behoort tot jouw verantwoordelijkheid.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:

  • Het geven van inhoud en uitvoering aan het beleid van de afdeling;
  • Het behouden van het overzicht in alle lopende projecten;
  • Het formuleren van de opdracht/uitvraag en het beoordelen van offertes en aanbestedingen;
  • Het evalueren van projecten en leveranciers;
  • Het opstellen en uitvoeren van (jaar)begrotingen met bewaking van budget en kwaliteit;
  • Het bieden van ondersteuning bij de uitvoer van het ICT-beleid;
  • Het informeren en adviseren van de zakelijk leider inzake facilitaire zaken en investeringen;
  • Het zelfstandig oplossen van storingen in (veiligheids)systemen of -installaties;
  • En het operationeel houden van de BHV-organisatie binnen het gehele museumcomplex.

Je profiel

Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding in een relevante richting en hebt minimaal vier jaar leidinggevende werkervaring als facilitair eindverantwoordelijke, bij voorkeur opgedaan in musea of in een andere werkomgeving met geavanceerde gebouwinstallaties. Je hebt goede kennis van beveiliging, kunt veiligheidsrisico’s inschatten en protocollen rondom beveiliging opstellen en weet hoe om te gaan met alarmmeldingen. Daarnaast heb je goede kennis van (beveiligings)installaties en affiniteit met energiebesparing, bouwkundige werkzaamheden en onderhoud. Met jouw kennis ben je in staat om (Europese) aanbestedingstrajecten te begeleiden.

Aandacht voor bezoekers vind je heel belangrijk en daarom zet je daar graag een stapje extra voor. Je wordt omschreven als iemand die oplossingen aandraagt, analytisch sterk is en doelgericht te werk gaat. Je krijgt energie van snel schakelen, waarbij het stellen van prioriteiten en een goede planning belangrijk zijn. Je levert wat nodig is voor een goed gezamenlijk resultaat. Als hoofd ben je in staat om een team te vormen waarbij je acteert als coach en collega’s ondersteunt en begeleidt in hun ontwikkeling. Je bent communicatief sterk en betrekt collega’s en leveranciers op het juiste moment bij je werkzaamheden.

Ons aanbod

We bieden je een zeer afwisselende baan in een enthousiast team met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de museum cao. Je gaat werken binnen een prettige en inspirerende werkomgeving met een informele sfeer. Je krijgt veel ruimte voor eigen initiatief en om jouw kennis en ervaring te benutten. Het dienstverband wordt aangegaan voor een periode van één jaar met intentie tot verlenging. De functie is gewaardeerd in schaal 11 of 12 (3.405-5.214 euro) van de museum cao. We streven naar een start in augustus/september.

Informatie en sollicitatie

Het stimuleren van diversiteit in brede zin is voor ons heel belangrijk. Ongeacht je blikrichting, culturele achtergrond, leeftijd, gender, seksuele voorkeur of geloof: we zien je sollicitatie graag tegemoet. Je sollicitatie, bestaande uit een motivatiebrief en CV, kun je tot uiterlijk 20 juni per mail sturen aan solliciteren@hnbm.nl o.v.v. hoofd facilitaire zaken. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 25 en 26. Vragen over de vacature kun je, bij voorkeur per mail, stellen aan Kristy van Erp via kvanerp@hnbm.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.