Hoofd collectiebeheer en documentatie

Vacature | 05 sep 2019

Het Bonnefantenmuseum is op zoek naar een hoofd collectiebeheer en documentatie

Organisatie: Bonnefantenmuseum
Omvang: 36 uur per week
Locatie: Maastricht
Sluitingsdatum: 7 oktober 2019

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht is hét toonaangevende kunstmuseum van Limburg en de euregio. Het door de befaamde Italiaanse architect Aldo Rossi ontworpen gebouw is met zijn markante toren een van de bekendste gebouwen van Maastricht. In het museum wordt een rijke collectie van oude en hedendaagse kunst in telkens wisselende samenstelling tentoongesteld. Daarnaast zijn de tijdelijke tentoonstellingen voor vaste en nieuwe bezoekers keer op keer de aanleiding om het museum te komen ontdekken en te beleven. Het Bonnefanten geniet nationale en internationale bekendheid als een signalerend museum met een onderscheidende oriëntatie op kunst en kunstenaars die (nog) niet op alle mainstream podia te vinden zijn. Diversiteit en inclusie zijn thema’s die sinds enige jaren hoog in het vaandel staan van het beleid van het museum. Met ruim 120.000 bezoekers per jaar staat het Bonnefanten in de top van Nederlandse kunstmusea.

‘Backstage’ staat het Bonnefantenmuseum voor een moderne en professionele organisatie. Het Bonnefanten kent een platte organisatiestructuur en een informele cultuur, passend bij een omvang van plusminus 40 medewerkers.

Ben jij deskundig op het gebied van collectiebeheer en documentatie, heb jij ervaring in het leidinggeven aan professionals en wil jij werken in een bruisende en inspirerende omgeving? Dan hebben wij de ultieme uitdaging voor je, want per 1 januari 2020 zoeken wij:

Hoofd collectiebeheer en documentatie (fulltime)

Als hoofd collectiebeheer en documentatie heb je een sturende, initiërende en ondersteunende rol inzake het fysieke behoud en beheer van de museumcollectie (depotbeheer, preventieve conservering en restauratie); ben je met je team verantwoordelijk voor de basisregistratie/digitalisering/documentatie van de museale collectie; zorg je met je betrokken collega’s voor het bruikleenverkeer (inclusief transporten) van objecten uit de museale collectie en de registratie van tijdelijke bruiklenen (inclusief transporten) ten behoeve van tentoonstellingsprojecten.

Jouw profiel:

 • Academisch werk- en denkniveau in een voor de functie relevant vakgebied;
 • Werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Affiniteit met het collectie- en tentoonstellingsbeleid van het museum;
 • Goede organisator met een communicatief sterke persoonlijkheid;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Accuraat en stressbestendig;
 • Vertrouwdheid met geautomatiseerde bestanden;
 • Bij voorkeur ervaring met het collectiebeheersysteem Adlib; 
 • Affiniteit met documentatieprocessen;
 • Flexibel op het gebied van avondwerk en werken in weekends;
 • Bevorderen van een goede onderlinge samenwerking in projectverband.

Overige informatie

Voor deze functie geldt een fulltime aanstelling (36 uur/week).
Wij hanteren de CAO van de Provincie Limburg. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Stijn Huijts, artistiek directeur Bonnefantenmuseum.

Het Bonnefantenmuseum onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.