Hoe staan deze culturele instellingen ervoor aan de vooravond van misschien wel een verlengde lockdown?

Nieuws | 11 jan. 2021

Hoe staat het ervoor met de culturele sector, aan de vooravond van de vermoedelijke verlenging van de lockdown? De Volkskrant vroeg het aan verschillende culturele instellingen waaronder het Stedelijk Museum Alkmaar. Voor het museum is een verlening met name vervelend, omdat het betekend dat hun tentoonstelling ‘Voor Weids!' nog maar tot eind februari gepland staat. Daarna sluit het museum voor een verbouwing, die door de coronacrisis naar voren is gehaald is omdat ook na heropening naar alle waarschijnlijkheid beperkt bezoek zal zijn toegestaan. Het museum heeft vorig jaar 40 procent minder bezoekers gehad dan in een gewoon jaar. Mensen die het museum bezochten waren met name mensen uit de regio en binnenlands toerisme.