Finalisten Museumtalent 2018

Nieuws | 21 sep 2018

De Nederlandse museumwereld kent een groot aantal jonge talenten

Drie musea in Nederland leveren finalisten voor de Museumtalent prijs 2018. Het zijn Femke Veeman van EYE filmmuseum Amsterdam,  Davida de Hond van CODA Museum Apeldoorn, en Brigitte Jansen van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De jury oordeelde unaniem over de finalisten en is enthousiast over kwaliteit van de vijftien genomineerden.  

De jury onder voorzitterschap van Susan Lammers, algemeen directeur Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, bestond uit: Imara Limon, conservator Amsterdam Museum, commissielid Mondriaan Fonds  en winnaar Museumtalent prijs 2017,  Ralph Keuning, directeur museum de Fundatie Zwolle, Adrie Warmenhoven, directeur/conservator Koninklijk Eise Eisinga Planetarium Franeker, bestuurslid Museumvereniging, Maaike Verberk, directeur DEN Den Haag, Denise de Boer, adjunct-directeur Frans Halsmuseum Haarlem, lid programmacommissie Museumcongres.

De Museumtalent prijs wordt uitgereikt op het Museumcongres in Den Haag op de avond van 4 oktober in het Gemeentemuseum. De prijs is voor de tweede keer georganiseerd door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in opdracht van Ingrid van Engelshoven, minister van OCW. Het Mondriaan Fonds financiert de stimuleringsprijs met een persoonlijk ontwikkelingstraject voor de winnaar ter waarde van 5000 euro en voor de twee finalisten een buitenlandse congresreis.

Tijdens de filmopnamen, van links naar rechts: Brigitte Jansen, Femke Veeman en Davida de Hond.

Deel dit nieuws