Elf culturele instellingen in de regio krijgen financiële noodsteun van provincie en gemeenten

Nieuws | 07 okt. 2021

In heel Noord-Holland ontvangen 46 culturele instellingen in Noord-Holland in totaal ruim 4,4 miljoen euro dat wordt verdeeld onder 26 musea, 10 (pop)podia, 5 filmhuizen, 2 festivals en 3 andere culturele instellingen. Zita Pels, gedeputeerde Cultuur: "Het is goed te zien dat de culturele sector weer publiek kan verwelkomen. Er worden opnieuw voorstellingen ingepland en tentoonstellingen geopend. Musea en monumenten hebben hun deuren weer geopend en verwelkomen inwoners én ook steeds vaker weer toeristen. Maar de culturele sector is enorm zwaar getroffen door de coronacrisis. Ook het afgelopen half jaar hebben veel instellingen wel kosten gemaakt en geen inkomsten gehad. Dat zorgt ervoor dat het voortbestaan vaak nog steeds onzeker is. Ik ben blij dat wij met het provinciale noodfonds en een cofinanciering van de Noord-Hollandse gemeenten de culturele sector nogmaals een steun in de rug kunnen geven."