‘Een dicht museum heeft zijn functie verloren'

Nieuws | 14 jan. 2022

Directeur Museumvereniging Vera Carasso: "Het is duidelijk dat 2021 een veel slechter jaar is geweest dan 2020. De noodsteun heeft voorkomen dat musea failliet zijn gegaan. Maar er zijn musea die het heel moeilijk hebben. Zonder die noodsteun redden musea het niet." Ook voor de ongesubsidieerde Hermitage was het een spannend jaar, waarbij het bestaan van het museum in het geding kwam. Om een faillissement te voorkomen hebben ze onder meer een kwart van het personeel moeten laten gaan, maar zelfs dat was niet voldoende om de financiële situatie te stabiliseren. Daarom heeft de Hermitage april 2021 het publiek om hulp gevraagd. Dat heeft gewerkt. Met de actie is bijna een miljoen euro opgehaald.