Cursus Roerend Erfgoed: input musea gevraagd

Nieuws | 13 jun. 2023

Vraag van de Erfgoed Academie

Komend najaar kun je bij de Erfgoed Academie terecht voor een cursus over Roerend Erfgoed. Welke (inter)nationale regelgeving is van toepassing? Denk aan verdragen bijvoorbeeld. Welke instrumenten en richtlijnen zijn de norm, rond collectiemobiliteit, collecties buiten musea, aanvaarden en afstoten of beladen erfgoed?

 

Onderbelicht
Hoe kan de Erfgoed Academie bijdragen? Het blijkt een onderbelicht domein, met name bij verantwoordelijke spelers als - lokale - overheden, en soms ook binnen de musea zelf, bijvoorbeeld als de directie geen museale achtergrond heeft. Om te zorgen voor duurzaam beheer en behoud van ons erfgoed is het van cruciaal belang dit kennisgat te dichten.

Als museumprofessional vragen we om jouw visie. Heb je het gevoel dat er in jouw museum of instelling voldoende kennis is rondom wet- en regelgeving en  duurzaam behoud en beheer van het roerend erfgoed in de collectie? Heb je het gevoel dat de overheden waar je mee te maken hebt, zoals gemeentes of provincies voldoende weet hebben van waar jij als museum mee te maken hebt? Heb je zelf behoefte aan deze cursus?

Reageren
Wil je reageren? Stuur dan een mail naar y.ploum@erfgoedacademie.nl. De Erfgoed Academie kijkt uit naar je reactie!

Deel dit nieuws