Conservator moderne kunst

Vacature | 26 dec 2018

Museum Arnhem zoekt een conservator moderne kunst

Organisatie: Museum Arnhem
Omvang: 20 uur per week
Locatie: Arnhem
Sluiting: 25 januari 2019

Museum Arnhem vernieuwt. We breiden het museum uit met prachtige een nieuwe vleugel, ontworpen door Benthem Crouwel Architects. We renoveren de oudbouw en we richten de beeldentuin, met fenomenaal uitzicht over de Rijn,  opnieuw in.

En we vernieuwen ook als museum. Museum Arnhem draagt bij aan de Arnhemse samenleving voor de eigen bewoners en bezoekers van buiten. De rijke collecties van het museum worden ingezet in een inspirerend en inventief programma van tentoonstellingen en activiteiten, dat een breed en divers publiek aan zich bindt.

Dat doen we met moderne en hedendaagse kunst & vormgeving op onze locatie aan de Utrechtseweg en met de erfgoedcollecties in het Erfgoedcentrum in Rozet. Tijdens de bouw programmeren we actuele kunst en vormgeving op een tijdelijke locatie.

Binnen het museum is de collectie (magisch)realisten een van de trekkers. Om deze collectie in relatie tot andere (inter)nationale ontwikkelingen in de presentaties en het programma goed over het voetlicht te brengen zoeken wij een

Conservator moderne kunst, voor 20 uur per week


Je bent een initiatiefrijke, publieksgerichte kunstprofessional met ervaring in het maken van tentoonstellingen en het doen van toegepast onderzoek. Je bent gespecialiseerd in kunst uit het interbellum, maar hebt een bredere blik. Je hebt een goed overzicht van de ontwikkelingen in de 20ste -eeuwse kunst en weet deze te verbinden met actuele maatschappelijke thema’s en met diverse publieksgroepen.

We verwachten van je dat je voorstellen relevant zijn in relatie tot de samenleving van nu en voor het museum. Originele en nieuwe concepten juichen we toe. Je kunt je plannen en voorstellen overtuigend presenteren voor verschillende groepen, ook schriftelijk. Je kunt nieuw te verwerven objecten en programmavoorstellen goed op waarde schatten. Je werkt prettig samen en hebt een netwerk in je vakgebied.

Je denk- en werkniveau is academisch. Je hebt een kunsthistorische achtergrond. En je hebt ruime ervaring met het maken van tentoonstellingen.

Wij bieden afhankelijk van kennis en ervaring functieschaal 10 of 11 van de museum cao. Medewerkers van Museum Arnhem krijgen eerst een aanstelling van één jaar. Bij goede resultaten volgt een aanstelling voor onbepaalde tijd. Museum Arnhem geeft vorm aan de Code Culturele Diversiteit.

Interesse? Dan kun je tot uiterlijk 25 januari 2019 je CV en je motivatie mailen naar vacature@museumarnhem.nl. Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met Saskia Bak, directeur (telefoonnummer +026 30 31 421).