Aanvullende steun voor culturele sector bij nieuwe maatregelen

Nieuws | 28 nov. 2021

De nieuwe maatregelen van het kabinet hebben grote impact op de culturele en creatieve sector. Het kabinet maakt daarom € 68 miljoen vrij voor een specifiek steunpakket om de culturele sector te ondersteunen tot het eind van het jaar. Deze middelen behelzen een voortzetting van de eerdere specifieke steun: ondersteuning voor de BIS- en Erfgoedwetinstellingen en de meerjarig gefinancierde instellingen bij de Rijkscultuurfondsen, en ondersteuning voor makers via onder andere de rijkscultuurfondsen. De gereserveerde middelen € 51,5 miljoen voor de lokale en regionale cultuur zullen beschikbaar worden gesteld aan gemeenten (€ 41,6 miljoen) en provincies (€ 9,9 miljoen) voor het in standhouden van de lokale en regionale cultuursector in 2021. Dit geld was eerder al bekend maar wordt nu daadwerkelijk uitgekeerd.