Aanjagers nieuwe Museumnetwerken gestart

Nieuws | 03 apr. 2023

Op maandag 3 april was het zover: de aanjagers van de nieuwe Museumnetwerken ontmoetten elkaar voor het eerst. 

Startbijeenkomst
Op de startbijeenkomst in Pakhuis de Zwijger werkten de ruim 20 aanjagers – allen museummedewerkers - aan het doel van hun netwerk en dachten zij na over waarom zij op aard zijn. Relevantie creëren is een belangrijk doel voor succes, zo leerden ze van schrijver en coach Kiki Verbeek tijdens deze middag. De komende weken werken de aanjagers samen verder aan de opstart van hun netwerk. 

7 netwerken
De 7 netwerken: Presentatie & Educatie, Collectie & Informatie, Personeel & Organisatie, Marketing & Communicatie, Partnerships & Development, Finance & Control en Facilitaire Zaken & Veiligheid staan in het teken van kennisdeling, verbinding en ontwikkeling. Voor ieder netwerk zijn inmiddels aanjagers benoemd, die er samen voor gaan zorgen dat mede-netwerkgenoten met elkaar in contact komen. Op de startbijeenkomst bleek hoe waardevol het is mensen uit hetzelfde vakgebied te ontmoeten. De aanjagers vonden direct herkenning bij elkaar en hun vraagstukken. Zij hopen ditzelfde effect binnenkort te kunnen bereiken met de leden.

Kennisdelen
De behoefte aan kennisdelen is groot in de museumsector. Als brancheorganisatie wil de Museumvereniging hier graag een aanjagende rol in spelen met de Museumnetwerken. Zij delen kennis met elkaar en zijn voor de Museumvereniging ook belangrijke voelsprieten ‘in het veld’. Wil je op de hoogte blijven wanneer de Museumnetwerken écht van start gaan? Meld je dan hier aan.

Deel dit nieuws