Museumvereniging

Museumvereniging

Medewerker Fondsenwerving & Corporate sponsoring

  • Kunsthal Rotterdam
  • Overig
  • 14 maart 2017
  • Rotterdam

Over de organisatie

De Kunsthal Rotterdam, gevestigd in een iconisch gebouw ontworpen door Rem Koolhaas, is een publieksgerichte culturele smaakmaker die met internationale allure haar ultieme vrijheid van programmeren aanwendt om een breed en veelal nieuw publiek kennis te laten maken met kunst en cultuur.

Omschrijving

De medewerker Fondsenwerving is belast met het mede ontwikkelen, vormgeven en uitvoeren van een strategische visie op het sponsor - en fondsenwervingsbeleid waarmee meer en verschillende doelgroepen zich financieel aan de Kunsthal binden.

De medewerker Fondsenwerving werkt nauw samen met de afdeling marketing en communicatie, educatie en curatoren en valt direct onder de directeur.

Functievereisten

De medewerker fondsenwerving moet veel in huis hebben. Als vanzelfsprekend beschikt de ideale kandidaat over een uitgesproken toekomstgerichte visie en veel ervaring op het gebied van fondsenwerving en acquisitie. Ook uitstekende communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht, financieel inzicht, probleemoplossend vermogen, flexibiliteit en stressbestendigheid zijn belangrijke voorwaarden. We zoeken een collega met een sterke persoonlijkheid die enthousiasme, innovatie en nauwkeurigheid koppelt aan overzicht en een hands-on mentaliteit. Iemand die ruime ervaring heeft met het schrijven van fondsaanvragen en het op maat samenstellen van sponsorproposities en die beschikt over een groot netwerk in Rotterdam en omstreken, zowel binnen de culturele sector als in de zakelijke markt.

Competenties


Kennis en vaardigheden
. Relevante opleiding WO-HBO+ niveau;
.       Aantoonbare kennis en ervaring op gebied van sponsor- en fondsenwerving, minimaal vier jaar werkervaring in vergelijkbare functie;
.       Bewezen organisatorische kwaliteiten;
.       Financieel inzicht en analytisch vermogen;
.       Relevant netwerk in het culturele en zakelijke leven, bij voorkeur regio Rotterdam;
.       Zelfstandig en als teamspeler opereren;
.       Goede sociale en communicatieve vaardigheden;
.       Ruime ervaring met het schrijven van fondsaanvragen en sponsorvoorstellen;
.       Beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift;
.       Bij voorkeur woonachtig in Rotterdam.

Functie specifieke competenties
.       Creatief
.       Initiatiefrijk
.       Gericht op samenwerking
.       Representatief
.       Klantgericht
.       Ervaring in werken met een CRM systeem is een pré

Omvang

De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor de duur van een jaar en kan daarna worden verlengd.

Taken

Doel van de werkzaamheden is het uitwerken en implementeren van een actief sponsor- en fondsenwervingsbeleid in nauwe samenwerking met de directeur. Daarbij dient u de bestaande relaties - hoofdsponsors, Kunsthal Zakenkring en ambassadeurs, sponsoren en fondsen  - zo goed mogelijk van dienst te zijn, contacten te intensiveren en nieuwe relaties te werven. Dit teneinde de bekendheid en het publieksbereik van de Kunsthal te vergroten en te verbreden en het maatschappelijke en financiële draagvlak van de instelling te verbeteren.

Als medewerker Fondsenwerving werkt u zelfstandig maar onderhoudt u nauw contact met de verschillende afdelingen binnen de Kunsthal. Op een wervende en pro-actieve manier vertegenwoordigt u de Kunsthal naar buiten toe, waarbij u samen met de directeur optrekt.

Inkomen en secundaire arbeidsvoorwaarden

De hoogte van het salaris is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring.

Sollicitatie-informatie

Als u aan het profiel voldoet, stuur dan voor 3 april 2017 uw CV en motivatie t.a.v. mevrouw drs. E. L. Ansenk (directeur) o.v.v. sollicitatie Medewerker F & C naar nigten@kunsthal.nl.

De eerste oriënterende gesprekken vinden plaats op donderdag 13 april 2017.
De tweede gespreksronde is op woensdag 19 april 2017.

Voor informatie over de functie kunt u contact opnemen met Annemarie Nigten, Hoofd Algemene zaken, tel. 010 44 00 325.
950 keer bekeken