Museumvereniging

Museumvereniging

Nieuwe leden managementteam Museumvereniging

Per 12 februari treden Ruben Maes en Marjolein de Boer tijdelijk toe tot het managementteam van de Nederlandse Museumvereniging.  Zij volgen Lonneke Mertens op die weer als zelfstandig adviseur verder gaat.

Maes wordt verantwoordelijk voor de public affairs van de Museumvereniging. De Boer voor de promotie van de Museumkaart, Museummaanden, Museumweekend en Experimenten Kinderen en Museumbezoek. Vanwege de op handen zijnde fusie tussen de Museumvereniging en de Vereniging van Rijksmusea zijn de invullingen van deze functies van tijdelijke aard.
 

      Ruben Maes 
Na zijn studie politicologie werkte Ruben Maes (36) bij een onderzoeksbureau gericht op strategische advisering bij campagnes. Tevens werkte hij freelance voor BNR Nieuwsradio en was hij redacteur van PM Den Haag. In 2003 richtte Ruben zijn eigen bureau op onder de naam &MAES. Ruben is gespecialiseerd in strategisch communicatieadvies. Daarnaast is hij een veelgevraagd dagvoorzitter en gespreksleider van debatten en expertmeetings. Ook gebruikt Ruben zijn ervaringen voor het geven van mediatrainingen en het trainen van mensen die zelf bijeenkomsten willen gaan leiden.

   Marjolein de Boer
De Boer (48) is kunsthistorica, bedrijfskundige en fondsenwerver met een lange staat van dienst bij diverse culturele en maatschappelijke organisaties. Zo was zij al eerder plaatsvervangend directeur van Stichting Museumjaarkaart, directeur van CJP en hoofd Kunst & Cultuur bij het VSB-fonds. Sinds 2009 is zij zelfstandig gevestigd. Het afgelopen jaar was zij als adviseur onder meer betrokken bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Museum Maluku en TEFAF Maastricht.

 

 

 


12 feb '13