Museumvereniging

Museumvereniging

Jaarverslagen

Kerncijfers
Bijna 1,3 miljoen mensen zijn in het bezit van een Museumkaart. De kaart is de sleutel tot meer dan 400 musea in Nederland en is in 2016 maar liefst 8,5 miljoen keer gebruikt. Gemiddeld bezoekt een kaarthouder in 12 maanden 6,6 keer een museum. In 2015 hebben de musea € 52 miljoen voor bezoeken met de Museumkaart ontvangen. De bezoekvergoeding van de kaart bedraagt zo’n 10% van de eigen inkomsten van de museumsector. Daarmee draagt de kaart substantieel bij aan het verdienvermogen van de Nederlandse musea. 

Verrijken

De Museumkaarthouders, de musea en de Museumvereniging bouwen samen aan het versterken van het grote publieke belang van musea. Musea die met hun collecties de maatschappij voortdurend verrassen en verrijken. Want in deze snel veranderende samenleving vertellen musea verhalen die we niet mogen vergeten!  

Stichting Museumkaart
De Museumkaart is een initiatief van de musea zelf uit 1981. De exploitatie van de kaart is ondergebracht in Stichting Museumkaart, een ongesubsidieerde instelling zonder winstoogmerk. De stichting maakt deel uit van de Museumvereniging, de brancheorganisatie van musea. 

Wil je meer weten over de duidelijke taal die de cijfers over de Museumkaart spreken? Kijk dan op ons jaarverslag

Bekijk hier de bezoekcijfers, de vergoedingen aan de musea en andere wetenswaardigheden over de Museumkaart.

Jaarverslag 2016 Stichting Museumkaart

Verwachte publicatiedatum: 1 mei 2017

Jaarverslag 2015 Stichting Museumkaart 


Jaarverslag 2014 Stichting Museumkaart


Jaarverslag 2013 Stichting Museumkaart