Museumvereniging

Museumvereniging

Museumvacatures en -stages

Op Museumvacatures kunnen musea en aanverwante non-profit organisaties hun vacatures tegen betaling plaatsen. De Museumvereniging biedt de dienst op haar site ter bevordering van de arbeidsmobiliteit in de Nederlandse museumwereld. De Museumvereniging zet de vacatures op Twitter via @Museumvereniging, #Museumvacatures en op LinkedIn, waar de vereniging een eigen groep heeft.

Werkgevers kunnen vacatures plaatsen voor vaste en tijdelijke aanstellingen, detachering of projecten. Geïnteresseerde werkzoekenden nemen zonder tussenkomst van de Museumvereniging contact op met de werkgever.

Vacatures aanmelden

Stages aanmelden

Spelregels en tarieven Museumvacatures en -stages

 

Stage overzicht

Vacature-overzicht

Beheer en Behoud

 • Depotbeheerder

  Frans Halsmuseum | De Hallen Haarlem | 16 jan '15
  De Depotbeheerder is onderdeel van de afdeling Collecties, belast met het beheren van de collecties. We voeren het beheer over ongeveer 20.000 objecten oude, moderne en hedendaagse kunst en kunstnijverheid. De depotbeheerder heeft het interne en externe depot onder beheer en werkt nauw samen met collega’s zoals registrars, restauratoren, conservatoren en technische medewerkers.

Publiek en Presentatie

 • Educator

  Rijksoverheid Rotterdam | 20 jan '15

  Ga jij de fiscale geschiedenis van Nederland tot leven wekken? Heb jij het in je om op enthousiaste wijze te vertellen over het ontstaan van onze belastingplicht en het grote maatschappelijk belang dat hier mee samengaat? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe educator van het Belasting & Douane Museum in Rotterdam!
   
  In de functie van educator draag je kennis met betrekking tot het ontstaan van ons belastingstelsel over aan diverse groepen mensen, zoals bijvoorbeeld middelbare scholieren, basisschoolkinderen en studenten. Het besef van het nut van ons belastingsysteem is met name bij de jeugdige doelgroepen nog niet altijd even duidelijk, vandaar dat er op dit punt nog een slag te winnen valt. Je boeit door enthousiast te vertellen over hoe bijvoorbeeld de belastingen in de Middeleeuwen werden geïnd. Of je neemt ze mee in de wereld van de Douane en vertelt over illegale vondsten bij criminelen, die variëren van illegaal gestookte jenever, verscheept in varkensdarmen tot in bananen verstopte harddrugs met een straatwaarde van enkele miljoenen euro’s.
   
  Aan de hand van verschillende vaste en wisselende thema’s begeleid je groepen door de geschiedenis van fiscaal Nederland. Je zorgt voor op maat gemaakt lesmateriaal en stelt leerprogramma’s op, die aansluiten op exposities. Je houdt toezicht op het gehele proces. Dus vanaf het moment dat de eerste letter op papier wordt gezet, tot het moment dat het eindresultaat onder de drukpers vandaan komt. Je bouwt aan een goede relatie tussen het museum en diverse scholen en maakt hen warm voor een bezoek. Daarnaast draag je actief bij aan werkoverleggen, beleidsbepaling, voer je redactionele werkzaamheden uit en ben je verantwoordelijk voor de budgetplanning.