Museumvereniging

Museumvereniging

Museumvacatures en -stages

Op Museumvacatures kunnen musea en aanverwante non-profit organisaties hun vacatures tegen betaling plaatsen. De Museumvereniging biedt de dienst op haar site ter bevordering van de arbeidsmobiliteit in de Nederlandse museumwereld. De Museumvereniging zet de vacatures op Twitter via @Museumvereniging, #Museumvacatures en op LinkedIn, waar de vereniging een eigen groep heeft.

Werkgevers kunnen vacatures plaatsen voor vaste en tijdelijke aanstellingen, detachering of projecten. Geïnteresseerde werkzoekenden nemen zonder tussenkomst van de Museumvereniging contact op met de werkgever.

Vacatures aanmelden

Stages aanmelden

Spelregels en tarieven Museumvacatures en -stages

 

Stage overzicht

Vacature-overzicht

Beheer en Behoud

 • Registrar

  Van Abbemuseum Eindhoven | 13 apr '15

  Voor de afdeling Producties en Presentaties zoekt het Van Abbemuseum per 1 juli 2015 een Registrar.

 • Projectmedewerker collectie online

  Museum de Fundatie Zwolle | 17 apr '15

  Museum de Fundatie is op zoek naar een projectmedewerker die de museumcollectie digitaal gaat ontsluiten voor een periode van -  in eerste instantie - zes maanden gedurende twee dagen per week. Daarnaast assisteer hij of zij bij objecten hanteren en tentoonstellingen inrichten. De projectmedewerker maakt deel uit van het Team Collecties: coördinator collecties, conservator, medewerker collectie en educatie.

Marketing en PR

 • Medewerker PR & Marketing

  Het Airborne Museum ‘Hartenstein’ Oosterbeek | 17 apr '15

  Het museum heeft een vacature voor Medewerker PR & Marketing (m/v).

Overig

 • Bijzonder Hoogleraar Nederlandse Cultuurgeschiedenis

  Vrije Universiteit Amsterdam | 08 apr '15

  Bijzonder Hoogleraar Nederlandse Cultuurgeschiedenis, in het bijzonder de studie der voorwerpen vanwege het Koninklijk Oudheidkundig Genootschap.

 • Medewerker Herbestemmen Roerende Objecten

  Nederlands Openluchtmuseum

  Doel van de functie:
  Optimaliseren en waarborgen van een administratief correcte be- en afhandeling van bestaande en nieuwe herbestemmingsrapportages en - aanvragen van roerende collecties.

 • Medewerker Herbestemming Roerende Objecten

  Nederlands Openluchtmuseum Arnhem | 22 apr '15

  Doel van de functie:
  Optimaliseren en waarborgen van een administratief correcte be- en afhandeling van bestaande en nieuwe herbestemmingsrapportages en - aanvragen van roerende collecties .

Publiek en Presentatie

 • Medewerker Educatie en Publiek

  Kunsthal Rotterdam Rotterdam | 13 apr '15

  De medewerker Educatie en Publiek valt onder de directeur en is verantwoordelijk voor alle educatieve activiteiten, zoals het educatieve materiaal bedenken en uitvoeren bij de (hoofd)tentoonstellingen. Dit varieert van programmering van het KunsthalLAB tot multimediatours, van kijkwijzers tot webpagina's en kleine kindvriendelijke presentaties; het ontwikkelen, plannen en organiseren van publieksactiviteiten en evenementen in en rond de Kunsthal, waarbij cross-overs tussen disciplines tot stand komen, zoals Museumnacht en Familiedagen; het vertalen van de strategische doelen van de Kunsthal op het gebied van educatie en publiek naar meerjarenplannen en het initiëren en schrijven van sponsoraanvragen op educatief gebied en de verantwoording hiervan.

   Kijk voor de uitgebreide functieomschrijving op de website.