Museumvereniging

Museumvereniging

Uw vakgebied

Museumvacatures en -stages

Op Museumvacatures kunnen musea en aanverwante non-profit organisaties hun vacatures tegen betaling plaatsen. De Museumvereniging biedt de dienst op haar site ter bevordering van de arbeidsmobiliteit in de Nederlandse museumwereld. De Museumvereniging zet de vacatures op Twitter via @Museumvereniging, #Museumvacatures en op LinkedIn, waar de vereniging een eigen groep heeft.

Werkgevers kunnen vacatures plaatsen voor vaste en tijdelijke aanstellingen, detachering of projecten. Geïnteresseerde werkzoekenden nemen zonder tussenkomst van de Museumvereniging contact op met de werkgever.

Vacatures aanmelden

Stages aanmelden

Spelregels en tarieven Museumvacatures en -stages

 

Stage overzicht

Vacature-overzicht

Beheer en Behoud

  • Technisch Beheerder

    Museum Gouda Gouda | 09 sep '14

    Alle vaktechnische werkzaamheden, zowel op gebouwtechnisch als museaal gebied, voorbereiden, plannen, begeleiden en uitvoeren. Je maakt deel uit van een klein professioneel team, ondersteund door tientallen vrijwilligers.

Onderzoek

  • Conservator

    Dordrechts Museum Dordrecht | 17 sep '14

    Je bent als conservator stadsgeschiedenis verantwoordelijk voor het toegankelijk maken van de collectie stadsgeschiedenis ten behoeve van onderzoek en (vaste) presentaties. De collectie is omvangrijk. Naast de historische beeldcollectie behoren ook historische (kunst)voorwerpen tot het aandachtsgebied van de conservator stadsgeschiedenis: tekeningen, prenten en foto’s alsook kunst en kunstnijverheid die betrekking hebben op de stad, zoals schilderijen, glas, zilver, penningen, meubels, textiel, bouwkundige voorwerpen, wapens et cetera.