Museumvereniging

Museumvereniging

Museumvisie

Museumvisie is het toonaangevende vaktijdschrift voor de museumprofessional. Elk kwartaal ruim 60 pagina's met nieuws, achtergrondinformatie, ontwikkelingen, visies, dromen, transfers, bouwplannen, boeken, producten en activiteiten.

Jaarabonnement
Een abonnement (4 nummers per jaar) kost € 45* per jaar. 
Medewerkers van musea die lid zijn van de Museumvereniging (dat zijn niet de Museumkaarthouders) betalen € 37,50* . 
Abonnementen gelden per kalenderjaar, dus van 1 januari t/m 31 december. 
Opzeggen uiterlijk vóór 30 november van een kalenderjaar.

Losse nummers
Lopende jaargang € 12,50*  (inclusief porto). 
Alle prijzen zijn inclusief 6% BTW.

Bestellen

Abonnement Museumvisie.
Los nummer Museumvisie, laatste editie 

Adverteren
Wilt u adverteren in Museumvisie? Dat kan! Neem voor meer informatie contact op met Uitgeverij Intermed.

Museumvisie 4 | 2015: Kleur bekennen

Nu de beruchte witte kubus als tentoonstellingsvorm steeds meer wordt verlaten, keert kleur in al zijn hevigheid terug in de museum- en tentoonstellingsarchitectuur. Ook in overdrachtelijke zin is het kleur bekennen en kiezen voor de juiste grijstinten.

Oorlogs- en ook kunstmusea herdachten de zeventigste verjaardag van de Bevrijding. Een naoorlogse generatie zoekt nieuwe invalshoeken en onbekende verhalen, nu ook de musical – na Soldaat van Oranje en Anne Frank volgt Hannie Schaft – zich als onvermoede vorm van oorlogseducatie opwerpt. 

Beetje Jeroen Bosch in 010 en straks de rest in zijn thuisstad 073. Anton Corbijn, binnen vijf jaar maar liefst twee ‘unieke’ exposities. Ondertussen hier en daar in Oost-Nederland: Turner, You Ain’t Seen Nothing Yet! Werkt dat dubbelen en herhalen eigenlijk wel?

Nieuwe directeur Fries Museum en Keramiekmuseum Het Princessehof Kris Callens, Vlaming in Fryslan, is een kunsthistoricus met een cijferkant: ‘Ons tentoonstellingsbudget is een vijfde dan dat van het Groninger Museum. Dat maakt het ambitieniveau kwetsbaar.’ 

Verder nog:

  • Zo was het op het 9e Museumcongres in Apeldoorn
  • Nieuwe en heropende musea en twee nieuwe entreegebouwen: Van Gogh Museum, Ons’ Lieve Heer op Solder, Museum Vlaardingen, Castellum, Dorus Rijkers, Waterliniemuseum, Bezoekersmuseum DNB

‘Maerten Soolmans’ becijfert dat je voor de twee Rembrandt-portretten van zijn vrouw en hemzelf ruim 4,5 miljoen toegangskaartjes Rijksmuseum volle prijs kunt kopen of het in zijn voortbestaan bedreigde Rijksmuseum Twenthe 32 jaar lang had kunnen subsidiëren.

En: Bosch XRF Project, Hupperetz op MuseumCamp, Wende Museum in Californië 

Wilt u dit nummer thuis ontvangen of een abonnement nemen?

Ga naar bestellen Museumvisie (los nummer) (abonnement).
Tips of ideeën voor volgende Museumvisies: stuur een mail.

Reageer en discussieer mee via Museumvereniging op LinkedIn.