Museumvereniging

Museumvereniging

MUSEUMVISIE 4 | 2012


Ondernemingszin!

Uitgang via de museumshop
Sjoerd Staal, eerder werkzaam bij de winkels van het Van Gogh en Cobra Museum, wist 22 shopmanagers, retailspecialisten, ontwerpers en winkelmedewerkers het geheim van de florerende museumshop te ontfutselen. En komt met een 7-stappenplan.

Pro/contra Museumwet
Wat zijn de consequenties van een eventuele Museumwet? En waarover moet deze (niet) gaan? Beschermt zo’n wet ook collecties waar de staat niets over te zeggen heeft? Is het gedaan met het zelfregulerende karakter van musea? En wie wil als Museumwetshandhaver optreden?

Zzp’ers in het museum
Ontslagen! Wat nu? Het idee om als zzp’er je kennis en kunde in je vertrouwde branche in te zetten, is prettig. De gedachte aan eindeloos solliciteren kun je daarmee wegschuiven.
Maar staan musea eigenlijk wel open voor het groeiend aantal zzp’ers?

Communiceren = converseren
Niet spreken tot, maar praten met. En luisteren naar. Communicatie-expert Paul Mertz gelooft in het vertellen van verhalen in musea. Ook onconventionele. Waarom? Hij vertelt hoe het zit. En beter kan.

Verder
- Verslag van het Museumcongres Maastricht: Musea moeten politieker worden
- Facebook-katalysator bij ‘Oramics to Electronica’ in Science Museum
- Het nieuwe Stedelijk Museum Amsterdam + boeken erover
- Koloniale verledens
- Britse en Amerikaanse toekomstvises op musea, de fun van fundraising

U kunt dit nummer aanvragen of een abonnement nemen. U kunt ook mailen of bellen: 020-551 29 00. Tot 6 januari  kunt u uw tips of ideeën mailen voor Museumvisie 1 | 2013.

Reageer en discussieer mee via Museumvereniging op LinkedIn


 


3201 keer bekeken